Kommentar till Marc Abramssons artikel på BNPs hemsida

 

 

Det är beklagligt och häpnadsväckande att läsa  Abramssons artikel och hans teorier om det missnöje som finns runt ledarskapet i ND. Teorier om ”fiendens nya ansikte” och EU styrda krafter  som konspirera mot ledningen för er som missat detta.Här nämns den opposition som mycket riktigt funnits i både    England och Sverige samtidigt och där kritiken varit liknande och pågått samtidigt .

Men där Marc Abramsson går så pass långt som att misstänka att partikamrater och nationella kämpar skulle ha blivit köpta och bytt sida ,så tror jag svaret är betydligt enklare än så.Vi har följt konflikten i BNP ,men har inte den insyn som krävs för att kommentera detta fullt ut.Vi tycker givetvis detta som hänt är beklagligt och önskar all framgång  för BNP och den kamp som engelsmän för på samma sätt som här i Sverige.

Abramsson uppmanar i slutet  av artikeln att sluta upp bakom och skydda ledarskapet till varje pris och det är nog här det man kan ha olika synsätt. Vi oppositionella nationaldemokrater tror nämligen att man skall visst skall följa ledarskapet,men inte villkorslöst och att det även kan vara en plikt att säga ifrån om något är fel.Förhoppningsvis är ledarskapet sådant att det lyssnar på kritik och synpunkter ,men så är kanske  inte alltid fallet.Dessutom så kan innebörden i ordvalet ”ditt valda ledarskap” bli något ifrågasatt om allt inte gått rätt till i den demokratiska processen.

Den förklaring som ligger närmast till hands är tyvärr att Abramsson har utvecklat en liknade ledarskapsstil som den i BNP och som skapar många konflikter  och missnöjda människor som slutar.Vi vill ogärna här kommentera hur det förhåller sig med konflikten i BNP på alla plan,då vi önskar att det goda samarbetet fortsätter  mellan olika länder och vi vill undvika att spä på en ogynnsam utveckling

Vi kan endast konstatera att BNP efter en stark utveckling gått nedåt ,att Nick Griffin är en lysande politiker precis som Marc Abramsson ,men det tycks onekligen finnas mera att önska i hanteringen av   missnöjda medarbetare.Kan det finnas en annan väg än en hårdför linje?Vi tror att det gör det, åtminstone i Sverige med hänsyn till svensk kultur.

Om det visar sig att oppositionen mot BNP skulle vara styrd från statligt eller överstatligt håll så må detta vara ett tråkigt faktum. Men det skulle ändå inte vara skäl nog till att misstänka att så skulle vara fallet här i Sverige.

Abramsson nämner att han blev förvånad över den kritik som riktades emot honom efter valet 2010.    Verkligheten är den att valet 2010 inte var särskilt bra och att man med nöd och näppe klarade att behålla de mandat man redan hade . Här duger det inte att skylla på SD .Ett valår är viktigt för att knyta till sig nya människor  och mycket annat  och här kunde mycket gjorts bättre. ,vilket många kände och då handlar det inte endast om resultatet.

När det gäller  tidningsprojektet så drogs det i hamn främst av tidningsredaktionen som producerat tidningen och ett stort antal engagerade i och utanför partiet  som värvat prenumeranter och spridit varumärket på alla tänkbara vis.

Även om Abramsson varit chef för verksamheten så är det inte på sin plats att själv ensam ta åt sig äran av framgångarna Det är faktiskt ett lagarbete och ett bredare engagemang och uppoffring för saken i stort som möjliggjort de resultat som ND ändå lyckats prestera.Det faller sig på sin rimlighet att de som offrat mycket tid och engagemang för att presstödet skulle uppnås också har vissa krav och förväntningar på vad som det senare skall användas till.

Det bästa vore om Marc Abramsson kunde acceptera att det finns kritik mot honom utan att han måste bortförklara eller  eliminera den på olika sätt.

En bra ledare måste kunna ha sina kritiker på spelplanen och ändå kunna göra sitt jobb och en konstruktiv opposition runt partiet skulle till och med kunna sätta press och därmed höja kvaliteten på arbetet

Då han nu alltjämt sitter som chef för en organisation har han ju alla möjligheter i världen att agera och bygga efter sina egna idéer.

Vi oppositionella nationaldemokrater uppmanar dig därför att lägga bortförklaringarna åt sidan och låta fokus hamna på just arbetet framledes.

Som svar till Abramssons uppmaning att slå vakt om ledarskapet uppmanar vi istället.

Stöd ledarskapet för all del,men inte till vilket pris som helst. Om ledarskapet är dåligt,ställ det mot väggen och i värsta fall byt ut det.

Vägen till framgång kan endast  genom skickliga ledare som har stöd inom den oppositionella delen av folket och som kan tillgodogöra sig många krafter  och synpunkter.

 

Nationaldemokratiska Oppositionen


Kommentarer
Postat av: Gunnar

Man sände närradio från en studio som ej fick betalt efter att Anders Steen lämnade!

Trots flera påpekanden fick aldrig studion betalt.

En summma på minst 20 000kr.

Vad trodde Rickard att det var gratis?

Till närradio föreningen betalade man men ej till studion.Jag fick göra program ensam trots att vi skulle vara tre som turades om men det blev inget.

Sedan stängde ledningen bara av radio nd utan att först informera mig eller studion.Det är inte mycket som har fungerat i detta parti främst pga av alla avhoppen.2011-08-22 @ 20:55:54
URL: http://natsol.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0